Garnbaser

GARNFAKTA

 Fingering weight (tynne garntyper) ★  ca. 27-32 masker, p 3,5 - 2,25mm:


TYNN & SINGEL

Tynn & Singel er et tynt 1- tråds garn i 100 % Merino ull fra Sør-Amerika. Garnet har god tvinn, og er mykt og godt. Fargene setter seg nydelig på denne basen, og det er en vakker glans i det.

Garnet er superwash- behandlet, men vi anbefaler allikevel håndvask i kaldt vann for å minimere eventuell utskillelse av overskuddsfarge, og for å beholde det ferdige plagget pent lenge.

Basen er et fast innslag.

100 % mulesing fri merino ull
★ 100g, 366 meter  


BAYASI SINGEL

Et nydelig mykt garn i 65 % merino, 20 % silke og 15 % yak. Garnet gir et flott fall til alle plagg, er slitesterkt, middels blankt, og herlig varmt. Yak fibrene er naturlig antibakterielle og er like myke som kasjmir. Med sin naturlige grå farge, gir den et fabelaktig utgangspunkt for dype, brilliante farger. En stor favoritt hos oss i hvert fall. 

Håndvaskes i kaldt vann for å minimere eventuell utskillelse av overskuddsfarge, og for å beholde det delikate plagget pent lenge. Basen er et fast innslag.

65 % Merino / 20 % Silke / 15 % Yak

★ 120g, 480 meter


SOKK MED SNURR

Et tynt sokkegarn i 80 % Bluefaced Leicester og 20 % nylon med høy tvinn. Garnet er i sin helhet produsert i England. Kombinasjonen av ullas egenskaper, litt nylon, og den ekstra tvinnen gjør garnet ekstra slitesterkt. Den ekstra tvinnen skaper en overflate som føles noe ruere mot huden, men ulla er myk og blir enda mykere ved bruk. Fyller noe mer enn øvrige fingering weigt- baser. Basen er ikke et fast innslag.

80 % Bluefaced Leicester, 20 % nylon
★ 100g, 365 meter


PINNESLUKEREN

Pinneslukeren (anvendelig sokk) er et tynt 4- tråds garn i 100 % Merino ull fra Sør-Amerika. Garnet har ekstra tvinn, og er spenstig, mykt og godt. Anbefales ikke til sjal da den ekstra tvinnen trekker prosjektet sammen. 

Garnet er superwash- behandlet, men vi anbefaler allikevel håndvask i kaldt vann for å minimere eventuell utskillelse av overskuddsfarge, og for å beholde det ferdige plagget pent lenge. Utgående base!

100 % mulesing fri merino ull
★ 100g, 400 meter


TYNN MERINO

Tynn Merino er et tynt 4- tråds garn i 75 % merino / 25 % nylon. Garnet har god tvinn, og er spenstig, mykt og godt. Velegnet til alle prosjekter som behøver litt ekstra slitestyrke, og er supert til barnetøy. Det kan også brukes til sokker, men merk da at dette er mindre slitesterkt enn feks. Sokk Med Snurr!

Garnet er superwash- behandlet, men vi anbefaler allikevel håndvask i kaldt vann for å minimere eventuell utskillelse av overskuddsfarge, og for å beholde det ferdige plagget pent lenge.

Basen er ikke et fast innslag.

75 % mulseing fri merino ull / 25 % nylon

★ 100g, 425 meter


MERINO TWIST

Samme spesifikasjoner som Tynn Merino, men med 2 tråder i tvinnen, som gir mer struktur til det ferdige prosjektet.  

Basen er ikke et fast innslag.

75 % mulseing fri merino ull / 25 % nylon

★ 100g, 425 meter DK weight (middels tykke garntyper) ★  ca. 21-24 masker, p 4,5 - 3,5mm:


HELSKRUDD DK

Dette er et super-mykt garn i 100 % ekstra fin Merino ull fra Sør-Amerika som vi mer enn gjerne bruker rett på huden. Tråden er rund og gir plagg med tydelig maskedefinisjon.

Garnet er superwash- behandlet, men vi anbefaler allikevel håndvask i kaldt vann for å minimere eventuell utskillelse av overskuddsfarge, og for å beholde plagget pent lenge. 

Basen er ikke et fast innslag.

100 % mulesing fri, ekstra fin Merino ull
★ 115g, 200 meterLace weight (ekstra tynne garntyper):


VIDUNDERLIG GLORIE

Vidunderlig Glorie er et vakkert 1- tråds Kid Silk lace garn i 72 % baby Mohair og 28 % silke. Garnet har  en herlig glorie for alle prosjekter som krever ekstra fluff! Brukes gjerne sammen med øvrige kvaliteter for mer hold, men kan også strikkes alene eller holdes dobbelt for et hårete lett plagg.

Husk at mohair i nøytrale toner vil dempe spetter og mer fargesterke garn, og gir mer subtile overganger ved bruk av flerfarvet garn. Basen er ikke et fast innslag.

72 % Kid Mohair / 28 % Silke

★ 50g, 420 meter


FABELAKTIG LACE

Fabelaktig Lace er et mykt, varmt og deilig 2- tråds lacegarn i 80 % Bluefaced Leicester og 20 % silke, med fin glans og tekstur. Med sine 800 meter rekker et hespe til stort sett til de fleste lace- prosjekter. Bruk det  enten alene, sammen- eller i kombinasjon med øvrige kvaliteter.

Garnet er slitesterkt og prosjektene dine vil vare langt inn i neste generasjon enten du strikker sjal eller genser. 

Håndvaskes i kaldt vann for å minimere eventuell utskillelse av overskuddsfarge, og for å beholde det delikate plagget pent lenge. Basen er ikke et fast innslag.

80 % Bluefaced Leicester / 20 % Silke

★ 100g, 800 meter


PELS

Pels er et pusete og varmt 1- tråds garn i 74 % Suri alpakka og 26 % Mulberry silke. Teknisk sett er dette et lace garn, med sine 300 meter per 50g, men da det bygger lang mer enn et tradisjonelt lacegarn, rekker det med ca. 3 hesper til en genser i str. M (eksempelvis The Green One av Ankestrick, eller Cumulus bluse av Petite Knit). 

Håndvaskes i kaldt vann.  Basen er ikke et fast innslag.

74 % Suri alpakka / 26 % Mulberry Silke

★ 50g, 300 meter


       

 

© 2019 Tweedy Todd. All rights reserved.

Instagram