Om Tweedy Todd

OM TWEEDY TODD


Tweedy Todd er et lite, uavhengig garnfargeri med base rett utenfor Oslo. Alle våre garn er farget for hånd med profesjonelle, syrebasede fargestoff på garn av høy kvalitet. I motsetning til hva mange kan tro så er ikke dette skumle, miljøfarlige greier - fargene aktiveres ved bruk av sitronsyre eller eddiksyre og varme, og eventuelt overskudd deaktiveres med natron og kan helles rett i vasken. Undertegnede elsker å leke med farger og jobber hele tiden med å utvikle nye fargekombinasjoner, utforske nye teknikker, og finpusse de teknikkene jeg allerede kjenner. Det blir med andre ord endel temporære dykk i tillegg til mer etablerte farger som dukker opp med ujevne mellomrom. Fargene spenner fra semi-solide, varierte, tonede, spettete og "dip-dyed" utseende garn som alle på sin måte gir et ulikt resultat.    

 

Det farges i små batcher og jeg anbefaler at du bestiller nok garn til å fullføre prosjektet ditt da fargebadet vil variere mellom batchene. Variasjoner i en og samme batch vil også forekomme, og er en del av sjarmen ved håndfarget garn. Kjøper du flere hesper av samme farge, letes det alltid frem til hesper som er mest mulig like. Veksler du mellom minst to hesper ved større prosjekter slik som gensere og cardigans, så får du et mest mulig jevnt resultat prosjektet igjennom.

 

Det legges ned mye tid på å fotografere garnene for at du i størst mulig grad skal vite hva du får. Vær oppmerksom på at farger kan variere fra monitor til monitor. Skulle det være at du ikke er helt fornøyd med garnet du har kjøpt, så ta kontakt for bytte eller retur. Se for øvrig retningslinjer for retur under Salgsvilkår.

 

Ønsker du å følge med på hva Tweedy Todd driver med, så heng med på Instagram @tweedytodd. Det er sparsomt med poster fra denne kanten, så du behøver ikke være redd for å bli spammet ned i tide og utide, men tagg oss gjerne -det er fantastisk inspirerende å se hva du produserer med garnet!

 

 

Lena 

© 2019 Tweedy Todd. All rights reserved.

Instagram